Axudo

Mijn portfolio

Hieronder vind je een overzicht van de projecten rond duurzaam ondernemen die ik met succes opgepakt heb. Laat deze zeker ook een inspiratie zijn voor mogelijke toekomstige projecten binnen jouw organisatie!

Benieuwd wat we samen kunnen realiseren?

WDP wilde een heel ambitieus plan voor de toekomst opmaken met duidelijke en meetbare klimaatdoelstellingen. Jocelijn heeft de rol van project manager opgenomen in het “Climate Action Plan” en samen met een 4-tal medewerkers binnen WDP het “Climate Action Plan” uitgewerkt.

Meer lezen? WDP CLIMATE ACTION PLAN

RMDY was op zoek naar een plan van aanpak omtrent duurzaamheid. We hebben samen een traject doorlopen waarin we in een aantal stappen tot een duurzaamheidsvisie gekomen zijn, een poolster als het ware. Van daaruit hebben we samen nagedacht over het concrete plan van aanpak naar die poolster toe.

RMDY maakte er zelf een blogpost van, wie beter dan de klant zelf om ervaring te delen!

RMDY MVO: Grow & glow, maar dan duurzaam.

 

hackathon

Op 14 april 2022 organiseerden Jocelijn van Axudo samen met Elke van Re-Story een heuse duurzaamheid hackathon.

Duurzaamheid is een hot topic voor bedrijven en organisaties. Maar duurzaamheid reikt natuurlijk veel verder dan je CO2-uitstoot verlagen, afval te scheiden en zonnepanelen plaatsen op het bedrijfsdak.

Omdat duurzaamheid voor heel wat bedrijven zo groot en breed is dat ze hulp kunnen gebruiken om de juiste accenten en prioriteiten te leggen, alsook nieuwe en creatieve inzichten op te doen, organiseerde cv Re-story in samenwerking met Axudo op donderdag 14 april 2022 een Duurzaamheid Hackathon. Doel is dit soort uitdagingen te ‘hacken’.

We koppelden één tot drie teams van 2-4 personen aan een uitdaging gebracht door een bedrijf en die teams gingen er gedurende deze dag mee aan de slag.

Een concreet plan van aanpak omtrent duurzaam ondernemen
Nicholas Foynes, Founder van DigitalPulse is duurzaam in hart en nieren. Tot voor dit project was hij vooral thuis met duurzaamheid bezig. Hij wilde dit graag ook in zijn bedrijf tot werkelijkheid brengen.

We zijn gestart met een Awareness Sessie waar we alle medewerkers samenbrachten en inspireerden omtrent het topic. Van daaruit zijn een 4-tal medewerkers opgestaan om samen te werken tot een concreet plan van aanpak omtrent duurzaamheid. We hebben samen een traject doorlopen waarin we in een aantal stappen tot een duurzaamheidsvisie gekomen zijn, een poolster als het ware. Van daaruit hebben we samen nagedacht over het concrete plan van aanpak naar die poolster toe. Digital Pulse heeft nu een duidelijk plan met actienemers en kan wat ze nu verder kunnen uitrollen dankzij dit Sustainability-Team.

Stefaan van DocWriter is een door en door duurzame man, zowel privé als professioneel. Axudo heeft hem geholpen met volgende twee webpagina’s vorm te geven. Doel is om potentiële klanten een idee te geven van duurzaamheid bij DocWriter en om potentiële kandidaten te overtuigen met de duurzame insteek.

https://www.docwriter.be/duurzaamheid

https://www.docwriter.be/vacatures

Ook hebben we in cocreatie met de medewerkers van DocWriter 3 speerpunten van hun duurzaamheidsbeleid opgezet:

Een duurzaamheidscharter waarbij potentiële klanten geïnformeerd worden van de duurzame insteek van DocWriter om zo de duurzame verwachtingen direct duidelijk te stellen
Een klantentevredenheidsenquête waarbij bestaande klanten opgevolgd worden om zo een duurzamere relatie te ontwikkelen
Een duurzaamheidskorting waarbij klanten korting kunnen krijgen afhankelijk van enkele parameters die een rechtstreekse invloed hebben op het milieu en/of de medewerkerstevredenheid

Cronos Groep is opgericht met de uitdrukkelijke bedoeling om mensen de mogelijkheid te bieden zich te ontplooien tot het ondernemerschap. Cronos medewerkers van verschillende deelbedrijven werken samen om tot de meest creatieve en technologisch beste oplossing voor klanten te komen. De groep is dan ook continu op zoek naar creatieve, gedreven mensen en is altijd bereid te luisteren naar innovatieve ideeën van potentiële ondernemers. Om creatieve en gedreven mensen aan te trekken, wil Cronos zich differentiëren van de andere technologische bedrijven. De unieke structuur binnen Cronos, zorgt voor heel wat opportuniteiten.

Ik vervul hier 2 opdrachten:

Enerzijds maak ik deel uit van het Talent Navigation team, dat zich specifiek richt op studenten en pas afgestudeerden. Om hen te laten kennis maken met de Cronos groep, organiseren we een jaarlijkse hackathon (waar zo een 600 studenten op af komen). We gaan daarbij met de studenten in gesprek, bekijken wat ze nodig hebben en proberen hen te inspireren in hun zoektocht.

Anderzijds ben ik de trekker van het MVO Cronos team, een bottom-up initiatief waarbij we de duurzaamheidsinitiatieven wijdverspreid in de Cronos-deelbedrijven verzamelen op een (interne) website en zo in de spotlight zetten. Het doel hiervan is de andere bedrijven te inspireren en van elkaar te leren!

Voor Officenter maakte ik i.s.m. Veerle Van Caneghem van Tekstappeal een duurzaamheidsverslag. Om dat verslag te maken hebben we eerste samen enkele workshops doorlopen zodat we inhoudelijk een sterk verhaal konden maken.

Het resultaat kan je hier bekijken.

Christa Jouck van Officenter kan je ook beluisteren in deze aflevering van mijn podcast.

Ik schreef er ook een blogpost over, die kan je hier lezen.