Hieronder vind je een overzicht van de MVO-projecten die ik reeds opgepakt heb. Laat deze zeker ook een inspiratie zijn voor mogelijke toekomstige projecten binnen jouw organisatie!

Dion

Dion ontzorgt accountantskantoren van hun transactionele processen. Zo kan elke Belgische boekhouder of accountant zorgeloos zijn klanten een digitale oplossing aanbieden, elke stap online volgen en zich meer opstellen als bedrijfsadviseur. Dion biedt dé oplossing voor het nijpend tekort aan financiële professionals.

Gezien Dion werkt met medewerkers in Servië, kan dit verkeerdelijk de indruk opwekken dat dit een lage loonkost verhaal is. Om de maatschappelijke kant van deze startup in goede banen te leiden, heeft men mij aangetrokken. Het project omvat het inventariseren, stroomlijnen en documenteren van de processen binnen Dion met een maatschappelijk verantwoorde insteek.


Hack The Future (Cronos)

In 1991 is Cronos Groep opgericht voor en door technologie mensen met de uitdrukkelijke bedoeling om die mensen te helpen doorgroeien indien gewenst tot en met het ondernemerschap toe. Ondertussen is dit mission statement verbreed en is de groep verrijkt met mensen uit de creatieve sector die goed communiceren met de ‘business mensen’ en die perfect samenwerken met Cronos IT-mensen om tot de meest creatieve en technologisch beste oplossing voor klanten te komen.

De groep is dan ook continu op zoek naar creatieve, gedreven mensen en is altijd bereid te luisteren naar innovatieve ideeën van potentiële ondernemers.

Om creatieve en gedreven mensen aan te trekken, wil Cronos zich differentiëren van de andere technologische bedrijven. De unieke structuur binnen Cronos, zorgt voor heel wat opportuniteiten.

Het Talent Navigation team richt zich specifiek op studenten en pas afgestudeerden. Om hen te laten kennis maken met de Cronos groep, organiseren we en nemen we deel aan allerlei events. We gaan daarbij met de studenten in gesprek, bekijken wat ze nodig hebben en proberen hen te inspireren in hun zoektocht.

Dit is een hele nieuwe manier van recruteren, Recruitment 4.0, en mijn bijdrage is hierin de volgende:

  • opzetten van het Talent Navigation team
  • stroomlijnen van de processen op een maatschappelijk verantwoorde manier
  • gesprekken voor om de studenten te inspireren en te helpen.

Laten we samen wat bouwen.