Axudo

Stap voor Stap Duurzamer!

Inspireer je collega's met deze leuke poster!

Download nu deze handige tool om jouw duurzame initiatieven op kantoor een vliegende start te geven: een inspirerende poster die gemakkelijk opgehangen kan worden, goed zichtbaar voor alle teamleden. Het doel van deze poster is om te illustreren dat zelfs kleine veranderingen een aanzienlijke impact kunnen hebben op duurzaamheid.

Hieronder kan je nog meer in detail vinden welke impact elk van die kleine stappen heeft!

Tot binnenkort?
Duurzame groetjes,

Handtekening Jocelijn

Kleine stappen, grote impact !

Zet je Scherm uit

Kook alleen het water dat je nodig hebt

Door je computerscherm uit te schakelen wanneer je niet aan het werk bent, bespaar je jaarlijks een hoeveelheid CO2-uitstoot die overeenkomt met het behoud van 9 bomen! Stel je de impact voor wanneer al je collega’s dit doen! Dat hoeft niet veel moeite te kosten! Zet een herinnering in je agenda aan het einde van je werkdag of gebruik een timer op het stopcontact om het scherm automatisch uit te schakelen.

Geniet je van thee of een oplossoep? Verwarm alleen het benodigde water. Hiermee bespaar je jaarlijks een CO2-uitstoot equivalent aan 13 bomen! Stel je de impact voor wanneer al je collega’s dit doen! Dat hoeft niet veel moeite te kosten! Als je per ongeluk een hele pot hebt opgewarmd, deel dan thee of soep met je collega’s. Of plan een gezamenlijke thee- of soeppauze, zodat het opgewarmde water direct gebruikt kan worden. Gezellig toch?

Vervang af en toe je autorit door een duurzaam alternatief

Eet eens iets anders en Go Veggie

Door maandelijks één rit van 50 km te vervangen door een CO2-emissievrij alternatief, bespaar je een CO2-equivalent van 4,4 bomen. Stel je de impact voor als al je collega’s dit doen! Het hoeft niet veel moeite te kosten. Rij eens samen naar een vergadering bij de klant, of nog makkelijker, maak er een online meeting van. De trein is ook altijd een beetje reizen, en kan leuke gesprekken met je collega’s opleveren als je samen in de trein zit.

Door wekelijks één keer vlees te vervangen door een vegetarisch alternatief, bespaar je een CO2-equivalent van 12 bomen op jaarbasis. Stel je de impact voor wanneer al je collega’s dit doen! Het hoeft niet veel moeite te kosten. Bestel een vegetarische broodjeslunch tijdens vergaderingen, wissel vegetarische succesrecepten uit voor inspiratie, en voorzie vegetarische catering bij een klantenevent. Het is echt lekker en je zult zien, je mist je vlees niet!