Axudo

Duurzaam ondernemen in de media

AXUDO in de media

Maandelijks heb ik voor mijn podcast ondernemers te gast in de studio om hen de kleren van het lijf te vragen. Stuk voor stuk gepassioneerde mensen met een hart voor mens en maatschappij. En die gedrevenheid, dat geloven in een andere manier van werken, die drijft ook mij in alle keuzes die ik maak.

Dus af en toe word ik ook zelf gevraagd om één en ander toe te lichten in een artikel, een webinar of podcast. Uiteraard vertel ik met veel plezier over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. En aangezien een beetje stoefen af en toe geen kwaad kan, deel ik hier graag wat artikels in de media waar yours truly eens te gast was. 

Lezen, luisteren of liever kijken? Voor ieder wat wils!

Duurzame groetjes en veel inspiratieplezier!

“Duurzaam ondernemen is de toekomst.”

GASTAUTEUR in ‘VOOR ONDERNEMERS’

LEZEN

Voor het magazine ‘Voor Ondernemers’ schreef ik een artikel over, hoe kan het anders, duurzaam ondernemen. Het hele artikel kan je via de knop hieronder downloaden en rustig nalezen. Graag het volledige magazine doornemen? Laat je gegevens hier achter en krijg het in je mailbox!

PANEL voor ‘ACCOUNTANCY CHALLENGES’

BEKIJKEN

Heb je de aflevering van Accountancy Challenges over ESG voor accountants gemist? Klik hieronder om de aflevering alsnog te bekijken of te beluisteren als podcast.  

De volgende zaken komen aan bod: 

  • Wat is ESG precies?  
  • Wat houdt de verplichte duurzaamheidsrapportering die Europa oplegt precies in? 
  • Welke bedrijven zijn direct en indirect geïmpacteerd?  
  • Hoe kan ESG praktisch toegepast worden? 
  • Welke rol kan je daar als accountant in spelen?  BUSINESS MINDSET PODCAST ‘DUURZAAM ONDERNEMEN’

LUISTEREN

business mindset podcast

Samen met Aushim Koumar ben ik te gast in de Business Mindset Podcast. Deze aflevering gaat, hoe kan het ook anders, over duurzaam ondernemen. Deze term wordt nog te vaak misbegrepen als zijnde ‘milieubewust’, maar dit slechts een klein onderdeel van wat het werkelijk inhoudt. 

TE GAST IN DE ‘HEART ROCKING ORGANISATIONS’ PODCAST

LUISTEREN

Heart rocking organisations

Ooit was ik de eerste klant van Kelly, ze ondersteunde me bij de opstart van Axudo. Vandaag werken we nog steeds samen. Ik zag haar ook evolueren in haar ondernemerschap van individuele business coach naar impact-ondernemer en naar compagnon de route van bazen die geen baas willen zijn.

We hebben heel wat raakvlakken, dus werd het tijd voor een nieuwe podcast aflevering! 

‘RE-STORY EN AXUDO ORGANISEREN EEN EERSTE DUURZAAMHEIDSHACKATHON.’

LEZEN

Axudo

Het Gentse online nieuwsplatform Re-story organsieert samen met consultingbedrijf AXUDO uit Tisselt op 14 april in het Groot Begijnhof in Gent de eerste editie van een duurzaamheidshackathon.

‘TISSELTSE ZWERVUILRAPERS ZIJN GRAAG ‘GOE ZOT’ VOOR EEN PROPERE BUURT.’

LEZEN

Axudo

Jocelijn Geurts en haar kinderen Karel (9) en Isolde (11) zijn ‘mooimakers’, die het zwerfvuil in Tisselt verwijderen. Ook de meester van Isolde, Jan Blommaert, is een ijverige zwerfvuilruimer in Tisselt. Dat levert hen een propere buurt, dikke duimen maar een enkele keer ook een belediging op.

‘IT’S NOT EASY BEING GREEN, MAAR DAT MAG GEEN EXCUUS ZIJN.’

LEZEN

Scherm­afbeelding 2023-01-24 om 11.39.15

Het Gentse online nieuwsplatform Re-story organsieert samen met consultingbedrijf AXUDO uit Tisselt op 14 april in het Groot Begijnhof in Gent de eerste editie van een duurzaamheidshackathon.

‘DUURZAAM ONDERNEMEN IS DE TOEKOMST.’

LEZEN, LUISTEREN OF KIJKEN

Scherm­afbeelding 2023-01-24 om 11.56.08

Jocelijn Geurts van AXUDO is een experte in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze helpt bedrijven om langetermijnrelaties aan te gaan met zowel klanten, leveranciers als medewerkers. Jocelijn legt uit waarom dit een gamechanger kan zijn voor bedrijven.

‘ALS HET NIET GOED VOELT, IS HET MEESTAL NIET GOED.’

KIJKEN, LUISTEREN OF LEZEN

Jocelijn Geurts van Axudo is gespecialiseerd in duurzaam ondernemen en heeft als missie zoveel mogelijk bedrijven en ondernemers te inspireren om met dit thema aan de slag te gaan. Haar ultieme doel? De wereld wat mooier maken … 

‘VERBINDEN, INSPIREREN EN CO-CREËREN.’

KIJKEN

Bekijk de video van mijn gesprek met Mark Mortier.

Een leuk interview waarin ik mijn idealen en doelen met Axudo mag toelichten.

‘LET’S CREATE A HEART ROCKING CHANGE’

LUISTEREN

Kelly Van Meldert helpt in haar coaching- en consultancybedrijf PIT & co mensen en organisaties om hun missie in de wereld zetten. In a heart rocking way!

In deze podcast laat ze mensen aan het woord die een maatschappelijke impact creëren en hiervoor op een vernieuwende, niet-alledaagse manier buiten de lijntjes kleuren.

‘PS GROW: WHAT’S ON YOUR MIND?’

LUISTEREN OF KIJKEN

In aflevering 169 vertel ik bij Peter Snauwaert over duurzaamheid en mijn passie om impact te maken.

‘HOE STRAALT MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN AF OP MIJN BEDRIJFSIMAGO?’

LEZEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft alles te maken met een duurzame relatie opbouwen met je medewerkers, klanten, leveranciers en de andere stakeholders van je bedrijf. En met een bijdrage leveren voor een leefbare planeet. Dat doe je in de eerste plaats uit overtuiging. Lees in dit artikel hoe MVO tegelijk een positieve impact heeft op je bedrijfsimago.

PANELGESPREK: ‘VLAANDEREN IN 2030 KOPLOPER IN CIRCULAIRE ECONOMIE?’

LEZEN

Bedrijven kunnen vandaag niet meer naast duurzaam en verantwoord ondernemen. De Europese Green Deal stelt dat tegen 2050 de transitie naar een circulaire economie een feit moet zijn. Ondernemingen zullen verplicht worden om spaarzaam om te gaan met grondstoffen, meer te recycleren en afval zoveel mogelijk te vermijden. De Vlaamse regering heeft de ambitie om tegen 2030 in Europa de koploper in circulaire economie te zijn. Lees in dit artikel het panelgesprek, waaraan Axudo deelnam.

Volg je me ook online?