AdminPulse tekent in voor een duurzaamheidstraject

AdminPulse is de toonaangevende en meest innovatieve cloud practice management-oplossing voor accountants in Europa. Als thought leader kent het zijn klanten, de accountants, als geen ander. Met de complexiteit van wetgeving en compliance als een van de belangrijke drijfveren,denktAdminPulse mee. Het versterkt elk accountancykantoor door complexe processen te automatiseren om zo duurzaam te groeien. AdminPulse staat centraal in het ecosysteem van de accountants en omarmt connectiviteit. Een duurzame relatie opbouwen en onderhouden met de klant zit verweven in het DNA van de softwareleverancier.

Om de organisatie nog meer duurzaamheid te laten ademen en te groeien in duurzaam ondernemen, startte AdminPulse een traject met Axudo als duurzaamheidsexpert.

Als kick-off namen we de medewerkers van AdminPulse mee in de wereld van duurzaam ondernemen. We stonden stil bij belangrijke vragen: Wat betekent duurzaam ondernemen? Waarom zouden we er als organisatie voor kiezen om duurzaam te ondernemen? Een 15-tal geïnspireerde medewerkers stelde enthousiast voor om met dat onderwerp aan de slag te gaan.

Een eerste workshop leverde een duidelijk overzicht op van wat AdminPulse vandaag al doet rond duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Eens alle initiatieven opgelijst waren, bleek dat AdminPulse spontaan al heel wat stappen neemt naar duurzaam ondernemen.

Gedreven en gemotiveerd bepaalden we samen de prioritaire thema’s van het AdminPulse-duurzaamheidsbeleid. Aan de basis lagen de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Luidop droomden we van een betere wereld en hoe AdminPulse eraan kan bijdragen. Zo ontstond AdminPulses duurzaamheidsvisie: de duurzame poolster die de organisatie houvast biedt bij elke belangrijke beslissing.

Op basis van de prioritaire thema’s en de duurzaamheidsvisie ontstond al snel een waterval aan acties om duurzaam ondernemen verder te integreren. Van een duurzamer aankoopbeleid tot steun aan organisaties die armoede bestrijden. Alle geopperde ideeën kregen een bijhorende prioriteit en een verantwoordelijke actienemer.

Vanaf nu heeft het AdminPulse Sustainability Team de taak om de actielijst af te werken en de duurzaamheidsvisie in de praktijk te realiseren. Het AdminPulse Sustainability Team telt 5 medewerkers die maandelijks polsen bij de actienemers over geplande acties. Onder het motto “be the change you want to see in this world” neemt AdminPulse daadkrachtig en concreet een voorbeeldrol op zich.

Het duurzaamheidstraject bij Axudo sluit volledig aan bij de visie van AdminPulse: “Shaping the future of accountancy through technology”.

AdminPulse ontwikkelt de nodige tools die accountants ondersteunen om hun passie correct uit te oefenen. Ook zet AdminPulse zich in voor een betere samenleving door een betrouwbare partner te zijn voor klanten, gemeenschappen, businesspartners en werknemers. Zo bouwt het bedrijf aan een toekomst waarin het welzijn van alle stakeholders, en dus ook het klimaat, centraal staat.

You Might Also Like