Eindejaarsgeschenken met impact.

Het jaar loopt ten einde, en dat betekent dat het tijd is om na te denken over geschenken voor je gewaardeerde medewerkers. Maar waarom zou je dit jaar niet kiezen voor duurzame opties die niet alleen je waardering tonen, maar ook de planeet en de lokale gemeenschap ten goede komen? Hier zijn enkele inspirerende ideeën om je te helpen het perfecte eindejaarsgeschenk te vinden.

1. Beleef Duurzaamheid

In plaats van materiële geschenken te geven, waarom niet een onvergetelijke ervaring schenken? Overweeg bijvoorbeeld het cadeau doen van een (plantaardige) kookworkshop. Hiermee geef je niet alleen een plezierige tijd, maar bied je je medewerkers ook de kans om nieuwe vaardigheden op te doen. Bekijk Lovelly Vegan voor smaakvolle en leerzame plantaardige catering en kookdemo’s. Combineer dit met de VEGAN REVOLUTION-presentatie om bewustwording te vergroten over het belang van plantaardig eten.

Werk een dagje mee met Natuurpunt en draag je steentje bij aan de beheerwerken van de lokale natuur. Of organiseer impactdagen via Give a Day en zet de talenten in van je werknemers voor goede doelen.

2. Ondersteun Lokale en Duurzame Ondernemingen

Verras je medewerkers én ondersteun de lokale gemeenschap door geschenken te kopen van lokale bedrijven. Denk aan lokaal geproduceerde duurzame cadeaus, zoals de “BE KIND GIFTBOX“. Of steun lokale ambachtslieden, zoals chocolatiers en bierbrouwers. Overweeg ook producten van B Corp-gecertificeerde bedrijven, zoals Keypharm en Moyu, die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

3. Geef duurzame en/of ethisch verantwoorde producten

Geef geschenken die duurzaamheid bevorderen, zoals herbruikbare waterflessen, bijenwasdoeken, roestvrijstalen drinkrietjes of bamboe keukengerei. Deze items verminderen afval en dragen bij aan een groenere levensstijl. Een creatieve optie zijn Renewaball padel- en tennisballen, gemaakt van gerecyclede tennis- en padelballen.

Kies voor herbruikbare schriftjes van Bcorp Moyu of Correctbook en draag bij aan de strijd tegen analfabetisme. Met de aankoop van elk Correctbook voorzien zij kinderen in ontwikkelingsgebieden van uitwisbaar schrijfmateriaal. Het Correctbook notitieboek is een whiteboardschrift dat uitwisbaar is, waardoor aanzienlijk papier wordt bespaard. Hiermee kun je eindeloos schrijven, en ze bieden ook speciale versies en maatwerkopties aan.

Ontdek de ethische producten van Oxfam, zoals Fairtrade chocolade, wijn en manden met fair trade producten. Door voor Oxfam te kiezen, maak je ethische keuzes op meerdere fronten en ondersteun je producenten met eerlijke prijzen en langdurige samenwerking. Just Bite biedt gezondere snackopties om de werkplek gezonder en duurzamer te maken.

Denk ook aan Tony’s Chocolonely, dat zich inzet voor 100% slavenvrije chocolade. Ze bieden zelfs de mogelijkheid om repen te personaliseren met bijvoorbeeld je logo en een boodschap.

4. Doneren aan een Goed Doel

Overweeg om het budget voor eindejaarsgeschenken te doneren aan een goed doel, zoals Stichting Pelicano of vzw Armen Tekort. Je klanten of medewerkers ontvangen dan misschien geen tastbaar cadeau, maar de intentie achter deze schenking kan nog waardevoller zijn dan een fysiek geschenk.

5. Teruggeven aan de Natuur en de Samenleving

Draag bij aan de natuur door namens je medewerkers bomen te planten via Go Forest of koraalriffen te beschermen met Go Ocean. Deze geschenken hebben een positieve impact op het milieu en tonen de betrokkenheid van je bedrijf bij het behoud van onze planeet.

Met deze ideeën hopen we je te inspireren om dit jaar duurzame eindejaarsgeschenken te overwegen. Door bewuste keuzes te maken, toon je niet alleen je waardering, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

You Might Also Like