Een bedrijf dat helemaal om geld draait, maar niet om winst. Hoe zit dat?

Duurzaam ondernemen gaat over de balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit. Hoe rijm je dat met een bedrijf als “Uw Geldarchitect”?

Als financieel coach voor ambitieuze ondernemers en beslissingnemers die streven naar financiële ontzorging heeft Tom Horemans een duidelijke missie. Een missie die op het eerste zicht misschien niet zo gericht is op andere dimensies dan het financiële. Maar is dat wel zo?

Tom Horemans, Uw Geldarchitect

Tom is de bezieler van “Uw Geldarchitect” en ik leerde hem vooral kennen als een man met waarden die werkt vanuit een duurzame insteek.

Vanuit 20 jaar ervaring als bankier creëerde hij een bedrijf dat financiële coaching beschikbaar wil maken voor iedereen. Hij werkt vanuit Ranst in de provincie Antwerpen, maar zijn ambitie is om het team uit te breiden met een Geldarchitect in elke provincie.

Daarnaast werkt Tom ook samen met een uitgebreid ecosysteem van andere dienstverleners zoals verzekeringsmakelaars, bankiers, … en evengoed een rouw-en verliescoach, een business coach, …

Dat is past binnen zijn visie om steeds het totaalplaatje van de coachee te bekijken. Hij ziet de pijnpunten, in de financiële huishouding maar ook inzake organisatie, leadership, duurzaamheid, … Wanneer van toepassing zal Tom dan ook mensen doorverwijzen naar andere dienstverleners die expert zijn in hun vak.

Anders en beter met een duidelijk stappenplan

Het is een bewuste keuze om klanten coachees te noemen. Mensen hebben nood aan iemand die onafhankelijk mee over de schouder kijkt, die een spiegel voorhoudt op een open manier zonder te verkopen. Tom geeft suggesties voor hoe het anders en beter kan en verwijst door indien nodig.

“Uw Geldarchitect” engageert zich om mensen te helpen met een financieel plan. De coachees krijgen een stappenplan dat een financieel tastbare meerwaarde oplevert. Tom brengt de coachee in de actie, maar hij of zij pakt het daarna wel zelf op. Zo bewaart hij de onafhankelijkheid.

Deze duurzame aanpakmet een concreet stappenplan geeft een langetermijnvisie en zorgt ervoor dat de coachees zelf verder kunnen. Ze zijn niet afhankelijk van de coach.

Daarenboven is “Uw Geldarchitect” niet geldgedreven. In tegenstelling tot wat de bedrijfsnaam misschien laat vermoeden. De tarieven worden bewust laagdrempelig gehouden om iedereen toe te laten om in coaching te komen.

Allereerst geldtvoor alle klanten het ‘no cure no pay’ principe. Als de beloofde financieel tastbare meerwaarde er niet is, moet het traject niet betaald worden.

Daarnaast biedt Tom vijf keer per jaar een gratis coachingstraject aan, aan iemand die het echt nodig heeft, maar de financiële middelen niet heeft.

Ook inhoudelijk is een traject bij Tom voor iedereen toegankelijk. Het stappenplan geeft structuur en houvast gecombineerd met kennis en kunde op maat van de coachee. Iedereen kan er mee aan de slag.

Tom wil zorgen voor financiële ontzorging én opvoeding, mensen mondig maken als het over geld gaat, en inzicht geven in wat nodig is om financieel gezond te zijn. Het stappenplan moet iedereen goesting doen krijgen om het uit te voeren én om zonder schroom met de boekhouder, bankier of verzekeringsmakelaar te gaan spreken.

Tom is een ondernemer die een winstgevend bedrijf combineert met een hoger doel. Hij empowert mensen om hun eigen financiële situatie in de hand te nemen en hun financiële toekomst veilig te stellen.

Een mooi en verrassend voorbeeld van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ben je geïnspireerd? Luister dan naar het volledige verhaal van Tom in deze podcast episode.

You Might Also Like